Tim Visser is de eerste Nederlander die een Europese rugbyfinale haalt.
NOS Sport

Visser eerste Nederlander in Europese rugbyfinale

Voor het eerst in de historie heeft een Nederlandse rugbyer de finale van een Europees rugbytoernooi bereikt. Tim Visser wist vrijdagavond met Edinburgh Rugby overtuigend Newport Gwent Dragons te verslaan in de halve finales van de European Challenge Cup, na de European Champions Cup het tweede Europese bekertoernooi voor clubteams. De Schotse formatie versloeg de ploeg uit Wales met 45-16.

De successen voor Visser volgen elkaar snel op. Nog geen maand geleden maakte hij zijn toptransfer bekend naar het Londense Harlequins en nu staat hij aan de vooravond van zijn eerste Europese finale. Op Murrayfield was Edinburgh in de halve eindstrijd oppermachtig in het duel met Newport Gwent Dragons.

De Welshmen kwamen nauwelijks uit de verdedigende stellingen en na tries van Stuart McInally en Visser leek het gat bij rust al geslagen, 21-9. Na de rust kwam de ploeg uit de Schotse hoofdstad nauwlijks in de problemen en bouwde het gestaag de voorsprong uit naar uiteindelijk 45-16.

De finale is op 1 mei op Twickenham in Londen. De tegenstander komt uit de halve finale tussen Gloucester Rugby en Exeter Chiefs. Dat duel wordt zaterdag gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl