Billy Bakker nam drie doelpunten voor zijn rekening

Amsterdam haalt uit, Kampong naar play-offs

Amsterdam heeft in de hoofdklasse hockey opnieuw flink uitgehaald. Den Bosch, dat voor eigen publiek speelde, werd getrakteerd op een ontluisterende en tegelijkertijd geflatteerde 7-1 nederlaag. Ook de andere kanshebbers voor de play-offs wisten te winnen.

Afgelopen zondag haalde Amsterdam tegen Pinoké de dubbele cijfers (11-1), maar zo bont werd het ditmaal niet. Halverwege was het pas 2-1, maar in de tweede helft toonden de Amsterdammers zich met vijf treffers uiterst effectief.

Billy Bakker en Mirco Pruyser namen beiden drie doelpunten voor hun rekening. Justin Reid-Ross, die met 31 doelpunten topscorer is in de hoofdklasse, was verantwoordelijk voor het bepalen van de eindstand. Bram van Groesen scoorde via een strafcorner namens Den Bosch.

Kampong naar play-offs, Push gedegradeerd

Tijdens de twintigste speelronde gingen ook Kampong (3-0 winst op Pinoké), Bloemendaal (2-0 winst op Tilburg) en Rotterdam (7-0 winst op Push) niet in de fout. Alle drie ploegen hoefden tegen een ploeg uit het rechterrijtje geen doelpunten te incasseren.

Door de zege is Kampong nu als tweede ploeg zeker van de play-offs. Koploper Oranje Zwart had al een ticket bemachtigd. Oranje Zwart behield de leidende positie door ternauwernood met 3-2 van Schaerweijde te winnen. Mink van der Weerden maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt voor de bezoekers.

Push is door de ruime nederlaag tegen Rotterdam gedegradeerd uit de hoofdklasse. In twintig wedstrijden werden slechts twee punten verzameld.