Vincenzo Nibali tijdens de 5e etappe van de Tour de France 2014 die over de kasseien voerde.
NOS Wielrennen

Nibali verkent kasseien uit de Tour

Vincenzo Nibali, de winnaar van de Tour de France vorig jaar, heeft vrijdag alvast de kasseienstroken verkend waar hij komende zomer in de Ronde van Frankrijk overheen moet. De kopman van Astana reed in gezelschap van zijn teamgenoten Lars Boom en Lieuwe Westra een deel van het parcours uit de vierde etappe. De stroken tussen Seraing en Cambrai zijn volgens de Italiaan "zwaar".

Nibali, die net als Boom en Westra zondag meedoet aan de Amstel Gold Race, zei na afloop te weten hoe het stuk over de kasseien straks moet worden aangepakt. "Zeker de eerste kasseienstrook is heel zwaar, smal en hobbelig. De etappe is bovendien ruim 220 kilometer lang. In de finale zal iedereen de vermoeidheid dus wel voelen. Net als vorig jaar zal dit een heel belangrijke rit zijn."

De kasseienetappe van vorig jaar, die voerde van Ieper naar Arenberg, gold als een sleuteletappe. De Britse Tourfavoriet Chris Froome kwam die dag zwaar ten val en moest om die reden zelfs de strijd staken. Garmin-ploegleider Jonathan Vaughters bestempelde de kasseienetappe naderhand als "een oorlog". De etappe werd gewonnen door Lars Boom. Nibali finishte als derde en sloeg daarmee een belangrijke slag op weg naar de eindzege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl