Thomas Smedema toont zijn bijtwond
NOS Voetbal

KNVB schorst bijtende voetballer na foto op Facebook

De KNVB heeft amateurvoetballer Jerry van Staa, van DETO Twenterand, voor tien wedstrijden geschorst voor het bijten van een tegenstander. Opvallend is dat de KNVB pas tot actie overging nadat het slachtoffer, Thomas Smedema van Vroomshoopse Boys, een foto van de wond op Facebook plaatste.

Van Staa zou op 21 maart in het duel met Vroomshoopse Boys in de eersteklasse tegenstander Smedema hebben gebeten. Op videobeelden is te zien dat Van Staa met het hoofd beweegt naar de schouder van Smedema, die op zijn beurt fel reageert.

Lage en laffe streek

Een dag na de wedstrijd plaatste Smedema een foto op zijn Facebookpagina, waarop duidelijk een gebitsafdruk te zien is op zijn linkerschouder. "Tijdens de derby tegen DETO Twenterand besloot een speler mij in de rug te bijten. Een lage en laffe streek. Zijn trainer en de scheidsrechter waren niet dapper genoeg hem van het veld te halen. Morgen maar even contact opnemen met de KNVB en hopen dat zij hier iets tegen doen. Zo'n persoon hoort toch niet thuis op het voetbalveld?", schreef hij bij de foto.

Van Staa ontkent te hebben gebeten en gaat in beroep. Slachtoffer Smedema kreeg overigens ook een schorsing opgelegd. Voor twee wedstrijden, vanwege de klap die hij gaf als reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl