Bauke Mollema kwam na de vijfde etappe in de Ronde van Baskenland gehavend over de finish
NOS Wielrennen

Mollema: ik hoop op een zware koers

Bauke Mollema voelt zich in de aanloop naar de Amstel Gold Race steeds fitter worden. De Nederlandse renner van Trek heeft alleen nog een zere pols, een blessure die hij opliep tijdens een valpartij in de Ronde van het Baskenland. "Maar met de benen is alles oké", benadrukt hij.

Mollema heeft maandag en dinsdag niet echt lang kunnen trainen. "Aan het begin van de week kon ik zelfs geen boterham smeren. Daar moest ik mijn ploeggenoten voor vragen", zegt hij. "Met de handen in de beugel en tijdens het sprinten doet het nog wel een beetje zeer aan de pols."

Zware koers

Ondanks die pijntjes heeft Mollema maar één doel voor zondag. "Ik ga voor de overwinning. Dat is altijd het doel. Ik hoop op een zware koers, dat ik met de eersten bovenop de Cauberg kan komen, dat ik in de laatste twee kilometer nog iets kan proberen."

Teamgenoot Fränk Schleck heeft vertrouwen in Mollema. "Bauke was heel sterk in de Ronde van het Baskenland. Wat belangrijk is voor zondag is dat het team een goede prestatie neer moet zetten. We hebben Bauke Mollema en Fabio Felline. Zij zijn de mannen voor zondag."

Mollema denkt op zijn beurt veel te hebben aan de ervaring van Schleck. "Fränk is belangrijk voor het team. Hij heeft deze race al gewonnen. We hebben dit jaar veel samen gereden. En we hebben veel ervaring in dit team", aldus Mollema. "Wie de favorieten zijn? Michal Kwiatkowski, Philippe Gilbert, Michael Matthews. Dat zijn de namen."

Gehavende Mollema: heb niets te klagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl