Max Verstappen klokte de zestiende tijd
NOS Sport

Remproblemen hinderen training Verstappen

Max Verstappen heeft tijdens de tweede training voor de Grand Prix van Bahrein geen toptijd neergezet. Verstappen, die vorige week tijdens de Grand Prix van Shanghai uitviel met motorproblemen, klaagde tijdens de avondsessie op het circuit van Sakhir over remproblemen en klokte uiteindelijk de zestiende tijd (1.36,917).

Verstappen gaf tijdens de oefensessie aan een gebrek aan vermogen te hebben. "Niet goed. Ik heb geen vertrouwen in de remmen", zei hij via de boordradio. Tijdens de eerste races van het seizoen waren de technische problemen met zijn bolide al meermaals onderwerp van gesprek.

In zijn Toro Rosso was Verstappen ruim twee seconden langzamer dan Nico Rosberg, die de snelste tijd liet noteren. De Duitser kwam in zijn Mercedes tot een tijd van 1.34,647, een tiende seconde sneller dan zijn Britse ploeggenoot Lewis Hamilton.

We hebben een nieuwe set remmen op de auto gezet voor aanvang van de training. Maar meteen toen ik naar buiten ging, trok de auto al naar rechts.

Max Verstappen

"Het was een dag met ups en downs. De eerste vrije training ging goed. Ik heb de tijd kunnen nemen om de baan te leren kennen en ik heb geen risico's genomen. Dat ging erg goed. Het is een leuk circuit om op te rijden. De tweede vrije training was echter een heel ander verhaal",meldt Verstappen op zijn website.

"We hebben een nieuwe set remmen op de auto gezet voor aanvang van de training. Maar meteen toen ik naar buiten ging, trok de auto al naar rechts. Ik blokkeerde mijn banden, dus die set was direct afgeschreven. Dat droeg niet bij aan mijn vertrouwen in de auto."

Middagsessie

’s Middags had Verstappen nog de zesde tijd geklokt. Zijn snelste ronde van 1.38,504 was bijna zeven tiende seconde langzamer dan die van de Fin Kimi Räikkönen, die in de middagsessie de snelste was in zijn Ferrari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl