Joost Luiten
NOS Sport

Joost Luiten zakt uit de toptien

Joost Luiten heeft zijn prima eerste ronde op de RBC Heritage in Hilton Head laten volgen door een iets mindere tweede ronde. De Bleiswijker kwam binnen na een ronde van 71 (par), zal met zijn score van 140 slagen (-2) probleemloos de cut halen, maar tuimelde wel uit de toptien. Zo'n vijftig man moet nog aan de tweede ronde beginnen.

Luiten moest al om half acht afslaan en leek nog niet wakker. Hij stond na vijf holes op +2. Met vier birdies op de volgende zes holes (twee nadat zijn teeshots vlak bij de vlag waren geland) herstelde hij zich prima. De Zuid-Hollander viel door drie late bogeys echter weer weg uit de top van het klassement. Luiten stopte zijn vrije val wel met een birdie op de laatste hole.

Masterskampioen schittert

Jordan Spieth stond na de eerste dag nog net bij de beste honderd met +3. De kersverse winnaar van de Masters toonde in de tweede ronde echter zijn klasse. De 21-jarige Amerikaan reeg de birdies aaneen, verspeelde nergens een slag en vond zichzelf na een ronde van 62 (-9) terug op de voorlopige tweede plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl