Peio Bilbao wordt gehuldigd op het podium
NOS Wielrennen

Peio Bilbao wint eerste rit in Castilië

Peio Bilbao heeft de eerste etappe in de Ronde van Castilië en León op zijn naam geschreven. De 25-jarige Spanjaard van Caja Rural won in de 147,7 km lange rit van Ávila naar Alba de Tormes de sprint van een tot zo'n veertig renners uitgedund peloton.

Bilbao was door zijn ploeg meegenomen naar de driedaagse rittenkoers om zijn landgenoot Carlos Barbero te steunen, maar bleek in deze rit over betere sprintbenen te beschikken dan zijn kopman. Die werd derde, achter Enrique Sanz, die het Spaanse podium compleet maakte.

Vier vroege vluchters

De Rus Vladimir Goesev,William de Jesus Guzman uit de Dominicaanse Republiek en de Spanjaarden Igor Merino en Marcos Jurado kozen al vroeg de aanval. Het kwartet reed in de etappe met vier pittige hellingen en een lange afdaling naar de meet lang aan de leiding, kreeg maximaal ruim zeven minuten voorsprong, maar werd met nog ongeveer 25 km voor de wielen ingerekend door het eerste deel van het peloton.

Of Bilbao zich zaterdag als leider in het klassement weet te handhaven, valt te betwijfelen. In de tweede etappe ligt et namelijk onder meer de bijna 2.000 meter hoge Alto da Torro op de route.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl