Zlatan Ibrahimovic kan op 2 mei zijn rentree maken
NOS Voetbal

Schorsing Ibrahimovic gereduceerd tot drie duels

Paris Saint-Germain kan over twee weken weer een beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. Diens schorsing werd na beroep van de club uit Parijs van vier wedstrijd gereduceerd tot drie. Op 2 mei, als PSG het opneemt tegen FC Nantes, kan Ibrahimovic zijn rentree maken.

De Franse tuchtcommissie schorste Ibrahimovic naar aanleiding van zijn tirade over de arbitrage in Frankrijk. Na afloop van de 3-2 nederlaag tegen Girondins Bordeaux liet de Zweedse spits zich even gaan. "In vijftien jaar heb ik nog geen goede scheidsrechter gezien in dit kloteland”, foeterde Ibrahimovic in de catacomben.

Excuses

Later volgden ook zijn excuses. "Mijn commentaar was niet gericht tegen Frankrijk of het Franse volk. Het ging over voetbal. De nederlaag accepteer ik, maar ik accepteer het niet als de scheidsrechter de regels niet volgt. Maar mijn excuses aan de mensen die zich aangesproken voelden of het verkeerd hebben opgevat."

Ibrahimovic mist de komende drie wedstrijden tegen Olympique Nice (18 april), Lille (25 april), Metz (28 april). In de eindstrijd van de Coupe de la Ligue, die met 4-0 gewonnen werd van Bastia, kon de aanvaller wel zijn opwachting maken.

Opschudding

De opmerkingen van Ibrahimovic zorgden voor grote opschudding in Frankrijk. De Franse minister van Sport, Patrick Kanner, mengde zich in de discussie en eiste excuses van de Zweed. Politica Marine Le Pen verzocht hem zelfs het land te verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl