Sebastian Vettel in de Ferrari
NOS Sport

Ferrari snel in eerste vrije training Bahrein

Niet alle coureurs waren in de eerste training van de grand prix van Bahrein gericht op een snelle rondetijd, maar de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel bleken in de eerste sessie in elk geval snel. Carlos Sainz en Max Verstappen meldden zich met Toro Rosso ook voorin met respectievelijk de vierde en zesde tijd. Vrijdagavond vindt onder kunstlicht de tweede vrije training plaats.

Kleine verschillen

De top elf na de eerste training zat binnen een seconde van elkaar. Wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Nico Rosberg maakten zich in de eerste sessie niet druk om een scherpe tijd. Ze gaven met hun Mercedes ruim anderhalve seconde toe op de Ferrari-bolides. Hamilton, leider in het WK-klassement, gaf een dag voor de training al aan dat hij verwachtte dat de Italiaanse renstal in Bahrein opnieuw goed partij zal geven.

Snelste

Verstappen deed het goed in de training, reed 22 rondjes. De jonge Nederlander was zelfs even de snelste. Uiteindelijk betekende zijn 1.38,504 de zesde tijd. Voor Jenson Button (McLaren-Honda) was de training na een spin in de eerste bocht al na vier minuten voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl