Rafael Nadal won het toernooi al acht keer
NOS SportAangepast

Overwerk voor Nadal, Djokovic overtuigt

Rafael Nadal heeft zich ten koste van landgenoot David Ferrer verzekerd van een plek bij de laatste vier op het masterstoernooi van Monte Carlo. Ondanks een voorsprong van 6-4, 5-3 had Nadal toch drie sets én twee uur en drie kwartier nodig om Ferrer in bedwang te houden: 6-4, 5-7, 6-2.

Precies een jaar geleden stonden beiden ook tegenover elkaar en toen was Ferrer in twee sets de sterkste. Ditmaal leek Nadal de wedstrijd in straight sets naar zich toe te trekken, maar op 6-4, 5-4 liet hij na de wedstrijd uit te serveren.

Ferrer brak de service van de Nadal twee keer op rij, maar moest in de beslissende set direct zijn servicegame afstaan. Op de opslag van Nadal kreeg hij meerdere malen een 30-0 voorsprong, maar tot een break kwam het niet.

Nadal gaat komend weekeinde op voor zijn negende titel in Monte Carlo. Van 2005 tot en met 2012 was hij ongeslagen in het prinsdom. Vorig jaar zette Ferrer hem de voet dwars en een jaar eerder voorkwam Djokovic een titel.

Monte Carlo 2015: Nadal-Ferrer
Novak Djokovic

Djokovic rap langs Cilic

Voor een finaleplek neemt Nadal het op tegen Novak Djokovic, die overtuigend de halve finales bereikte. De Serviër was met 6-0, 6-3 te sterk voor Marin Cilic.

Djokovic maakte in de eerste set gehakt van de US Open-kampioen. De nummer één van de wereld reeg de winners aaneen, terwijl Cilic met zijn opslag worstelde en veel te veel fouten maakte. De Kroaat kon dan ook niet voorkomen dat Djokovic al voor de tiende keer dit jaar een set met 6-0 wist te winnen.

Cilic bood in het tweede bedrijf iets meer tegenstand, maar kon een vroege break achterstand niet meer repareren en leed zijn twaalfde nederlaag in twaalf duels met Djokovic.