De Nederlandse advocaten van verdachte Aldo G.
NOS Nieuws

Levenslange eis voor maffiamoorden in Nederland

De Italiaanse justitie eist levenslang tegen een 44-jarige man die in 2002 twee Braziliaanse drugshandelaren zou hebben doodgeschoten langs de A12 bij Woerden. De Italiaan Tiziano G. wordt ook verdacht van het plegen van een dubbele moord in een restaurant in Amsterdam.

Tiziano G. wilde vermoedelijk niet betalen voor 20 kilo cocaïne die geleverd was door de Brazilianen. De twee Brazilianen werden tijdens de ripdeal doodgeschoten.

De moorden in het Amsterdamse restaurant werden volgens de krant Corriere Salentino gepleegd om een grote drugsrelatie van Tiziano G. een dienst te bewijzen.

Kroongetuige

Justitie had het onderzoek naar de moorden heropend op basis van informatie die door een maffiabaas aan de Italiaanse politie was doorgespeeld. Hij zou geholpen hebben bij het doodschieten van de Brazilianen. De kroongetuige krijgt vermoedelijk een lagere straf.

In Nederland stond de Italiaan Aldo G. terecht voor betrokkenheid bij de moorden. Hij kreeg in 2008 aanvankelijk een levenslange gevangenisstraf, maar werd door het gerechtshof vrijgesproken. Het hof veroordeelde Aldo G. wel tot 7 jaar gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl