De cybertop is in het World Economic Forum
NOS Nieuws

Cybertop levert weinig duidelijkheid op

De volgende internationale conferentie over internetveiligheid is in 2017 in Mexico. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Koenders bekend bij de afsluiting van de conferentie in het World Forum in Den Haag.

De bijeenkomst, met zo'n 1800 deelnemers onder wie zo'n zestig ministers, heeft geen duidelijke afspraken opgeleverd. "Ik ben na deze conferentie nog steeds verward, maar wel op een hoger niveau", zei Koenders.

Naakt

Meest concrete uitkomst was de start van een bureau in Den Haag dat achterblijvers op het gebied van internetveiligheid gaat helpen met geld en deskundigheid. Volgens Koenders breidt het aantal deelnemers zich snel uit; tijdens de conferentie sloten verschillende landen zoals Tanzania zich bij het inititiatief aan.

Rond de conferentie was er ook een incident: Jillian York, pannellid en directeur van de digitale burgerrechtenbeweging EFF, zegt op Twitter dat de politie haar hotelkamer in Den Haag binnenviel toen zij naakt was. York is inmiddels op Schiphol, waar volgens haar "de beveiliging redelijker is".

De politie laat weten dat aan alle voorwaarden is voldaan die bij dit soort controles horen, en dat deze ook van tevoren zijn aangekondigd. Volgens een woordvoerder heeft zowel het hotel waar de vrouw verbleef, als het ministerie van Buitenlandse Zaken contact met haar gehad.

In verband met de conferentie werd, net als vorig jaar bij de nucleaire top, onder meer de doorgaande weg voor het World Forum afgesloten. De weg gaat rond middernacht weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl