NOS Sport

Haarhuis kiest voor Bertens en 'gevaarlijke' Rus

Nederlands Fed Cup-team gaat voor nieuwe stunt

Paul Haarhuis heeft Kiki Bertens en Aranxta Rus geselecteerd voor het enkelspel in het Fed Cup-duel met Australië in Den Bosch. De captain houdt daarmee vast aan het duo dat de afgelopen interlands belangrijk was voor Nederland.

Kopvrouw Bertens (WTA-86) opent zaterdag de ontmoeting met een partij tegen Jarmila Gajdosova (WTA-48). Aansluitend neemt Rus (WTA-217) het op tegen de Australische nummer één Sam Stosur (WTA-25). De speelsters wisselen zondag van tegenstandster.

Michaëlla Krajicek en Richèl Hogenkamp staan tot slot op het programma voor het dubbelspel tegen Gajdosova en Casey Dellacqua.

Niets te verliezen

Nederland en Australië strijden dit weekend om promotie naar Wereldgroep I in 2016, waarin de beste acht landen uitkomen. "Wij hebben helemaal niets te verliezen", blikt Haarhuis vooruit. De Eindhovenaar ziet vooral gevaar in Stosur, die in 2011 de US Open won en in 2010 de finale van Roland Garros haalde.

Je moet hopen dat Stosur niet haar beste dag heeft.

Paul Haarhuis

"Op basis van de ranking is er een kwaliteitsverschil, dus je moet hopen dat Stosur niet haar beste dag heeft. De tegenstander moet ons dus een beetje helpen", stelt Haarhuis. "Wij moeten zorgen dat we zelf een hele goede dag hebben, dan maak je een kans."

Oppassen voor Rus

De Australiërs zien vooral gevaar in Rus, die ondanks haar lage ranking goede prestaties in de Fed Cup aflevert. "Rus zal met vertrouwen tegen Sam Stosur spelen", aldus voormalig dubbelspecialist Todd Woodbridge. "Ondanks het verschil op de ranglijst, vindt Stosur het niet fijn om het tegen linkshandige speelsters (zoals Rus, red.) op te nemen."

Overigens verkeert de Australische kopvrouw dit seizoen nog niet in topvorm. Stosur haalde op haar acht gespeelde toernooien nimmer de kwartfinales.

Programma Fed Cup - Maaspoort, Den Bosch (18-19 april)

NederlandAustralie
Kiki Bertens-Jarmila Gajdosova
Arantxa Rus-Sam Stosur
Kiki Bertens-Sam Stosur
Arantxa Rus-Jarmila Gajdosova
Michaëlla Krajicek/Richèl Hogenkamp-Casey Dellacqua/Jarmila Gajdosova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl