NOS Sport

'Indrukwekkende comeback smaakt naar meer'

Voormalig topzwemmer Johan Kenkhuis kijkt met gemengde gevoelens naar de succesvolle terugkeer van Michael Phelps in het zwembad. De analist van de NOS genoot met volle teugen van het optreden van de zwemlegende, maar hij vreest wel dat zijn afwezigheid bij de WK in Kazan een groot gemis zal zijn.

Phelps werd ruim een half jaar geleden aangehouden terwijl hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat. De Amerikaanse zwembond schorste de achttienvoudig olympisch kampioen voor zes maanden en gaf Phelps bovendien een startverbod voor de WK.

Kenkhuis sluit niet uit dat de internationale zwembond (FINA) Phelps alsnog een speciale uitnodiging stuurt. Voor de FINA is de aanwezigheid van de legende een toegevoegde waarde. "Phelps' aanwezigheid zal een enorme boost zijn voor de WK en voor de zwemsport. Ik denk dat de komende weken duidelijkheid komt of hij erbij is of dat de Amerikaanse bond wint en Phelps thuisblijft."

Zege Phelps niet verrassend

Dat Michael Phelps al direct bij zijn rentree wist te winnen heeft Kenkhuis niet verrast. Dat hij op de 100 meter vlinderslag in 52,38 seconden wist te winnen is ook hoopvol. Maar voor een echte toptijd moet er nog wel wat van af.

"Hij heeft sinds de Olympische Spelen van 2012 nog niet veel wedstrijden gezwommen en is er ook zo'n anderhalf jaar tussenuit geweest", verklaart Kenkhuis. "Als je meteen zo'n tijd kan neerzetten belooft dat heel veel. Hij heeft nog een aantal maanden te gaan en met zijn talent en de fitheid die hij nu laat zien, kan hij heel snel stappen maken, dan is er zo een seconde vanaf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl