NOS Voetbal

Voor doelman Zoet is PSV al kampioen

Jeroen Zoet over de aanstaande titel van PSV

Het ontglipte hem. "Dit jaar zijn we denk ik heel overtuigend kampioen geworden." Het tekent het zelfvertrouwen bij doelman Jeroen Zoet dit seizoen. Maar ook het gebrek aan faalangst bij heel PSV.

Uiteraard is de Eindhovense ploeg nog geen kampioen. Dat is PSV pas bij een zege zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Dan moet er een einde komen aan zeven magere jaren. De laatste titel werd immers in 2008 behaald. "Toen was ik pas zestien jaar." Zoet zat toen al wel bij de selectie, maar meedoen aan het feest mocht hij niet. Hij had nog geen minuten gemaakt in het eerste.

Zijn eerste minuten maakte hij in 2013. En dit seizoen is hij uitgegroeid tot één van de bepalende spelers bij PSV. Hij bracht rust in de defensie. "Ik heb ook geen minuut gemist in de competitie", vult Zoet zelf aan. "Maar dat we slechts 26 treffers tegen hebben gekregen in plaats van 45 vorig jaar, komt ook doordat we nu voor het tweede jaar met elkaar samenspelen."

Zoet doelt met name op het centrale duo Karim Rekik en Jeffrey Bruma. "Maar ook Jetro (Willems) en (Santiago) Arias", noemt hij de vleugelverdedigers. "Je weet wat je van elkaar kunt verwachten."

Champions League

Zoet is mentaal sterk. "Dat moet je ook zijn in het topvoetbal. Je wordt afgerekend op dingen die je niet goed doet." De 24-jarige keeper moest daarnaast wennen aan de carrousel die trainer Phillip Cocu toepaste in Europese wedstrijden. Daarin stond Remko Pasveer onder de lat. "Daar heb ik wel moeite mee gehad. Maar dat is de keuze van de trainer, dat moet je respecteren. Hopelijk halen we volgend jaar Champions League en dan zal ik alles spelen."

Maar eerst moet PSV zaterdag winnen van Heerenveen. Pas dan is de eerste echte titel van Zoet een feit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl