Jürgen Klopp
NOS Voetbal

De naam van Klopp valt in heel Europa

Zijn aangekondigde afscheid bij Borussia Dortmund was groot nieuws. Niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. Niet onbegrijpelijk. Jürgen Klopp reeg in Dortmund de successen de afgelopen jaren aaneen. Landskampioen in 2011 en 2012. De Duitse beker in 2012. De Duitse Super Cup in 2013 en 2014. En het bereiken van de Champions League-finale. Het is dan ook niet vreemd dat Klopp direct in verband wordt gebracht met andere Europese topclubs.

Als we de buitenlandse kranten mogen geloven wordt de trainer bijna aan alle Europese topclubs gelinkt. Volgens de Italiaanse Gazzetta dello Sport is Klopp kandidaat bij Napoli en AC Milan.

De Spaanse sportkrant AS meldt dat de Duitser over twee jaar Carlo Ancelotti bij Real Madrid gaat opvolgen. De Britse Daily Mirror weet zeker dat de Duitser zelfs bij drie Premier League-clubs op de lijst staat: Manchester City, Arsenal en Liverpool.

Ook in de Duitse pers blijft Klopp de gemoederen bezighouden. Bild schrijft dat Klopp bij Dortmund 21 miljoen euro heeft laten lopen. Hij had een contract tot medio 2018 voor zeven miljoen per jaar. "Maar in het buitenland kan hij het dubbele verdienen", aldus Bild.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl