Carlos Bacca (Sevilla)
NOS Voetbal

Sevilla is thuis Zenit de baas

In de kwartfinales van de Europa League heeft titelverdediger Sevilla zijn eerste duel met FC Zenit, de winnaar van de UEFA Cup in 2008, thuis met 2-1 gewonnen. De return is volgende week in Rusland.

Sevilla was voor de pauze niet in staat om de solide verdediging van FC Zenit voor grote problemen te stellen. De Russen zorgden bij counters voor meer gevaar en kwamen dankzij Aleksandr Ryazantsev zelfs op voorsprong. Een schot van de aanvaller, die eerder al een kopbal net naast had zien gaan, werd gestopt door doelman Sergio Rico, maar in de rebound joeg hij de bal alsnog in het dak van het doel.

Sevilla buigt achterstand om

Na de rust nam de druk van de Spanjaarden flink toe. Kort nadat invaller Denis Suárez een fraaie solo in schoonheid had zien sterven (Ezequiel Garay voorkwam op het laatste moment onheil), zorgde Carlos Bacca voor de gelijkmaker. Hij kopte raak na goed werk van Aleix Vidal op de rechtervleugel.

Zenit leek zonder verdere schade het einde te halen, maar kort voor het einde bezorgde Suárez Sevilla toch nog de volle winst. Hij strafte pover uitverdedigen van de Russen af met een harde volley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl