Drukte op Amsterdam CS tijdens Koningsdag vorig jaar
NOS Nieuws

'Koop je treinkaartje niet op Koningsdag'

Het wordt tijdens Koningsdag weer razend druk in de treinen en op de stations van steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda en Arnhem. De NS rijdt daarom weer met een speciale oranjedienstregeling om alle feestvierders op de plek van bestemming te krijgen.

Zo rijden er extra treinen en op een aantal trajecten rijden langere treinen dan op een normale maandag. Om de drukte op de stations iets te verlichten, roept de NS reizigers op om hun OV-chipkaart van tevoren op te laden of om online een vervoersbewijs te kopen. Zo hoopt de vervoerder te voorkomen dat de rijen voor de betaalautomaten enorm worden.

Ook is het vanaf vandaag mogelijk om bij een automaat tot acht dagen voor de reis een los kaartje te kopen. Tot nu toe moesten losse kaartjes altijd op de dag zelf worden gekocht. Op die manier kunnen ook mensen die niet zo vaak met de trein gaan de drukte bij de kaartautomaat op Koningsdag ontlopen.

Alcoholverbod

Net als de afgelopen jaren is alcoholische drank op de stations en in de treinen verboden. De handhaving ervan gebeurt volgens de NS steekproefsgewijs. Hier en daar zullen bij de ingangen van stations controles zijn.

De NS hoopt dat de reizigers op Koningsdag ook wat geduld willen hebben. Soms zullen treinen vol zijn en zullen feestvierders moeten wachten op de volgende trein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl