Premier Rutte gisteravond in het Torentje
NOS Nieuws

Coalitie praat morgen verder over bed, bad en brood

De coalitiepartijen VVD en PvdA gaan vandaag toch niet verder praten over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Beide partijen willen rust in de onderhandelingen en zetten morgenmiddag na de ministerraad het overleg voort.

Er zouden contouren van een oplossing op tafel liggen, die de partijen eerst willen bestuderen. Naar verluidt wordt er gekeken of er enige vorm van opvang kan worden geboden. Maar tegelijk zou aanzuigende werking moeten worden voorkomen.

Eigen kringen

Na beraad in eigen kring zei VVD-fractievoorzitter Zijlstra dat VVD en PvdA heel verschillend over dit onderwerp denken. "Maar we zijn het al over zo veel dingen eens geworden, dat ik optimistisch ben dat we het ook hierover eens worden."

Na het overleg met alle PvdA-ministers liet ook leider Samsom weten positief te zijn. Volgens hem gaat het de goede kant op. Vicepremier Asscher vond het PvdA-overleg vanavond "prima". Volgens hem is het nu zaak "om rustig te blijven nadenken en gezamenlijk een oplossing te vinden die werkbaar is". PvdA-voorzitter Spekman zei voorafgaand aan het overleg dat er altijd een vorm van bed, bad en brood zal blijven bestaan.

Eerder was de bedoeling dat het overleg, dat vannacht om 03.30 uur zonder resultaat werd afgebroken, rond 16.00 uur verder zou gaan. Maar dat is dus uitgesteld.

VVD en PvdA verschillen tot nu toe ernstig van mening over het aanbieden van bed, bad en brood aan uitgeprocedeerden.

Coalitie praat morgen verder over bed, bad en brood
Spekman: zal altijd vorm van bed, bad en brood zal blijven bestaan
PvdA-ministers hebben "rustig en goed" overleg gehad
'Opmerkelijk dat overleg niet doorgaat'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl