NOS Sport

Zonderland mist EK-finales rek en brug

Epke Zonderland zoekt schuld bij zichzelf

Epke Zonderland kan prolongatie van zijn Europese titel op de rekstok vergeten. Een val tijdens de kwalificaties heeft de regerend Europees, wereld- en olympisch kampioen in Montpellier de das om gedaan.

Zonderland viel tijdens de eerste vluchtcombinatie in zijn oefening en haalde daardoor slechts een score van 13.733. In de tussenstand duikelde hij al snel naar plaats nummer negen, waarmee de deur naar het finaleweekeinde dichtviel.

Zonderland was na afloop realistisch: "Natuurlijk baal ik. De grip en de vering van het materiaal zouden de oorzaken kunnen zijn. Het is een goede wake-up-call. Het zet me weer op scherp na altijd maar winnen."

Zonderland kwam vlak voor zijn oefening op het rek ook in actie op het onderdeel brug. Op dat onderdeel wist de Fries eveneens niet door te dringen tot de finale. Met een score van 14.908 staat hij voorlopig negende, waar een plaats bij de beste acht noodzakelijk is.

Déjà-vu

In 2012 was de Europese titelstrijd eveneens in Montpellier. Ook toen viel Zonderland tijdens de kwalificatie voor de rekstok.

2012: Zonderland valt in Montpellier

De Vries mist finale

Boudewijn de Vries turnde een prima voltige. Met een score van 14.000 had hij lange tijd uitzicht op een finaleplaats, maar toch viel hij buiten de boot.

Later op de dag plaatsten Yuri van Gelder (ringen) en Bart Deurloo (vloer) zich wel voor de toestelfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl