FC Porto is thuis Bayern München de baas

CL: FC Porto - Bayern München

FC Porto heeft zich een goede uitgangspositie verworven voor een plaats in de halve finales van de Champions League. De Portugezen, met Bruno Martins Indi in de basis, wonnen in eigen huis na een bliksemstart het eerste duel met Bayern München met 3-1.

Bayern, zonder Arjen Robben (buikspierblessure), Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger, kwam kort na de aftrap al op achterstand na getreuzel van Xabi Alonso. Jackson Martínez ontfutselde hem de bal, waarna doelman Manuel Neuer aan de noodrem trok en goed weg kwam met geel. Ricardo Quaresma benutte vervolgens de penalty voor de 1-0.

Een handvol minuten later strafte diezelfde Quaresma opnieuw een verdedigingsfout van een Bayern-speler af; dit keer was het Dante, die wat al te nonchalant op een breedtepass reageerde en de bal kwijtraakte aan de Porto-aanvaller. En die gaf met buitenkantje rechts Neuer het nakijken.

Met man en macht

Robert Lewandowski was met een kopbal op het dak van het doel kort voor de 2-0 al dicht bij een treffer voor Bayern, dat met man en macht de aanval zocht en na een klein half uur loon naar werken kreeg; bij een voorzet van rechts van Jérôme Boateng kon Thiago ongehinderd binnen schieten.

Een kwartier na rust was Porto met een aanval over rechts dicht bij de 3-1, maar Neuer keerde met een katachtige reflex de inzet van dichtbij van Hector Herrera. Vijf minuten later slaagde Martinez er na een gewonnen luchtduel met Boateng wel in de doelman te passeren.