Een aantal asielzoekers bij het gekraakte kantoorgebouw
NOS Nieuws

Illegalen Amsterdam slapen in gekraakt kantoorpand

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die maandag uit de Amsterdamse vluchtgarage werd gezet, slaapt vannacht in een gekraakt kantoorpand. De groep van ongeveer tachtig mensen trok opnieuw de hele dag door de hoofdstad en eindige vanavond in een leegstaand kantoorgebouw tegenover het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam-West.

Afgelopen nacht sliepen de illegalen in het café van kraakpand Vrankrijk, in het centrum. De nacht daarvoor brachten ze door in een tentenkamp in De Pijp.

De groep heeft vandaag opnieuw gedemonstreerd, onder meer bij een gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en in het Vondelpark. Aan het begin van de avond trokken ze naar het kantoorgebouw aan de Van de Sande Bakhuyzenstraat.

Amsterdam biedt de groep de 'bed-, bad- en brood'-regeling, maar dat vinden de asielzoekers niet genoeg omdat ze dan alleen 's nachts een dak boven hun hoofd hebben. Ze kunnen naar eigen zeggen ook niet terug naar hun thuisland. Een deel van hen komt uit Somalië en Sudan. De groep vond eerder onderdak in de vluchtkerk, de vluchtflat, het vluchtkantoor, de vluchtschool en de vluchtgarage.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl