Mensen genieten van het warme voorjaarsweer op een terras op het Museumplein
NOS Nieuws

Het is helder en 25 graden dus let op, smeer je goed in

In bijna heel Nederland is er een strakblauwe heldere lucht en de temperatuur kan lokaal oplopen tot 25 graden. Heerlijk lenteweer, zegt NOS-weerman Marco Verhoef, maar zonaanbidders moeten oppassen. "De huid is niets gewend."

De temperaturen lopen flink op. In het binnenland wordt het 20 tot 24 graden, in Oost-Brabant en in Limburg kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. Het venijn zit 'm vooral in het heldere weer. "De zonkracht is niet heel hoog, maar er is bijna geen wolkje te zien", vertelt Verhoef. "Dus let op: het is verstandig je goed in te smeren met zonnebrandcrème, omdat de huid al een tijdje niet met zo’n felle zon te maken heeft gehad."

  • ANP
    Een vrouw geniet van de zon op het Vrijthof
  • ANP
    Twee vrouwen bezoeken het Vrijthof
  • ANP
    Mensen genieten op een terras op het Vrijthof
  • ANP
    Bezoekers wandelen over het Vrijthof
  • ANP
    De bollenvelden rond de Keukenhof staan volop in bloei

Vanmiddag kunnen er enkele stapelwolken ontstaan, maar daarvoor hoeven we niet te vrezen. Verhoef: "Dat is alleen maar mooi voor het plaatje. De zon schijnt daar zo doorheen."

Bij de kuststrook is het overigens minder zacht, maar wel zonnig. Dat geldt ook voor de Waddeneilanden. Daar wordt het maximaal 14 graden.

Minder warm

De temperatuurverschillen zijn morgen groot in Nederland. In het noorden is het waarschijnlijk bewolkt en zo’n 12 graden, in het zuiden kan het kwik oplopen tot 20 graden. Vrijdag ziet het weerbeeld er beter uit. Er is dan geregeld zon en het is overwegend droog met ongeveer 15 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl