Rob Hadders tijdens de NK marathon in januari
NOS Schaatsen

Schaatser Hadders krijgt geen contract vanwege blessure

Marathonploeg Team van Werven heeft het contract met schaatser Rob Hadders niet verlengd omdat het onzeker is of hij wel weer helemaal herstelt van een blessure. De 31-jarige rijder uit Kampen is geopereerd aan een beknelde liesslagader. De ploeg neemt het zekere voor het onzekere en neemt afscheid van de routinier.

"Samen met sponsor Wilfred van Werven, trainer Roy Boeve en de medische staf zijn we tot dit besluit gekomen. Je moet een afweging maken na een slecht seizoen. Die onzekerheid in de ploeg is niet goed", zegt manager Geert Plender. "Als je hem wil laten sporten, moet je daar wel de mogelijkheden voor hebben. En we hebben nou eenmaal geen megabudget, dus dat is lastig", aldus Plender.

Trainer Boeve vindt het vervelend dat Hadders de ploeg verlaat. "Enerzijds sta ik erachter, anderzijds niet. Hij is een heel goede rijder. Ik had er wel voor willen vechten. Maar het is gewoon een financiële kwestie. Rob is geen goedkope jongen."

"Leek dat ik mocht blijven"

Voor Hadders kwam het nu niet meer als een verrassing. "Het zat er wel aan te komen, we hebben inderdaad al gesprekken gehad. Maar een tijdje terug leek het erop dat ik gewoon mocht blijven en gewoon kon revalideren. Dat is ineens omgeslagen. Het is niet aan mij om te zeggen dat ze mij in de steek hebben gelaten. Ik vind het nu gewoon vervelend, want ik ga onzeker de zomer in."

Hadders, die door zijn blessure onder meer de Alternatieve Elfstedentocht aan zich voorbij moest laten gaan, traint sinds een week weer op de fiets en op skeelers en hoopt over drie weken te zien of zijn lichaam goed reageert op de operatie. "Ik moet eerst fit worden, dan wedstrijden rijden en daarna weet ik hoe mijn toekomst eruit ziet. Ik heb wel het gevoel dat ik weer op mijn oude niveau kan terugkomen."

Zeven rijders

Team van Werven zal volgend seizoen bestaan uit Gary Hekman, Thom van Beek, Crispijn Ariëns, Rick Smit, Peter Michael en Jordy Harink. Gerco van Beek zal bij de B-rijders uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl