Hillary Clinton
NOS Nieuws

'E-mailgate' blijft Hillary Clinton achtervolgen

Hillary Clinton is twee jaar geleden al schriftelijk door Congresleden gevraagd of ze een privé-mailadres gebruikte voor haar werk als minister van Buitenlandse Zaken. The New York Times schrijft over een brief die de Republikein Darrel Issa in december 2012 aan Clinton stuurde.

Issa leidde een onderzoek naar het gebruik van persoonlijke mailadressen door bewindslieden in de regering van president Obama. Volgens The New York Times gaf Clinton geen antwoord op de brief. Pas in maart 2013 kwam er een antwoord van het ministerie en dat was zo'n twee maanden nadat Clinton was afgetreden.

Clinton kwam onder vuur te liggen omdat ze zakelijke mailtjes had verstuurd via een privé-mailadres. Dat mag alleen als die mails ook worden opgeslagen op overheidscomputers. Clinton overhandigde eind 2014 ongeveer 50.000 e-mails aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor het gemak

Clinton, die zich dit weekeinde kandidaat stelde voor het Amerikaanse presidentschap, erkende vorige maand dat ze als minister een privé-mailadres gebruikte.

Ze zou dat voor het gemak hebben gedaan, omdat ze dan maar één apparaat bij zich hoefde te hebben. Maar door dat adres te gebruiken bleven veel van haar mails buiten het zicht van het Congres en van haar collega's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl