De politie voert al weken actie nadat de onderhandelingen met de minister spaak liepen
NOS Nieuws

Politie mag niet actievoeren op cybertop

De politie mag geen actie voeren tijdens de internationale cybertop in Den Haag. De Nederlandse Staat en de korpsleiding hadden een kort geding aangespannen om de werkonderbreking te voorkomen. De rechter in Den Haag gaf hen gelijk en noemt de acties onrechtmatig.

De leiding en de Staat vinden dat de veiligheid op de Global Conference on Cyberspace in het geding komt als agenten het werk neerleggen. De politie wilde 's ochtends en 's avonds gedurende twee uur geen agenten naar de conferentie sturen.

Teleurstellend

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP noemt het besluit van de rechter teleurstellend. De acties waren volgens hem zorgvuldig voorbereid en de veiligheid zou niet in het geding komen.

De bond heeft de werkonderbreking op de top inmiddels afgeblazen. Van de Kamp wil nog niet vooruitlopen op nieuwe acties, maar zegt dat daar vandaag of morgen meer over bekend wordt gemaakt.

3,3 procent

De politie voert al weken actie voor een betere cao. Zo werd het uitdelen van verkeersboetes opgeschort, waren er sirene-acties en reed de politie langzaam over snelwegen. De bonden zeggen pas weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen bij een concreet bod van minister Van der Steur.

De bonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus vanwege de ingrijpende reorganisatie bij de politie. De minister noemt de eisen onrealistisch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl