GroenLinks-Kamerlid Voortman in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Dagelijks bestuur Kamer praat over affaire-Voortman

Het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, praat op dit moment over de nasleep van de affaire-Voortman. Het GroenLinks-Kamerlid werd beschuldigd van het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman, maar het Openbaar Ministerie concludeerde na onderzoek dat Voortman dat niet heeft gedaan.

Kamervoorzitter Van Miltenburg deed eerder aangifte tegen Voortman. Bronnen in het Kamerbestuur meldden gisteren aan Nieuwsuur dat Van Miltenburg de beschuldigingen aan het adres van Voortman niet met de rest van het bestuur heeft besproken.

Vertrouwen in de politiek

Voor het begin van het overleg van vanochtend wilden Kamerleden weinig kwijt over de kwestie, maar bijna allemaal zeiden ze dat ze willen weten hoe het nu echt zit. SP-lid van het presidium Van Raak zei dat er te vaak dingen uit het presidium lekken en dat dat het vertrouwen in de politiek schaadt. Zijn CDA-collega Knops voegde eraan toe "dat er wat problemen zijn geweest, dat die zijn besproken en dat die nu ongetwijfeld weer aan de orde zullen komen".

D66-Kamerlid Van Veldhoven zei dat er "belangrijke vragen aan elkaar te stellen zijn". En ChristenUnie-Kamerlid Voordewind wil vooral weten wat de uitkomst van een gesprek van Van Miltenburg gisteren met Voortman was.

Problemen, beschuldigingen, politieke spelletjes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl