Onder meer bij meubelzaken steeg de omzet
NOS Nieuws

Winkels verkopen meer in februari

Winkeliers hebben in februari meer omzet geboekt dan precies een jaar geleden. Financieel namen de verkopen met 1,2 procent toe, in volume 3 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel bij voedings- en genotmiddelenwinkels als bij non-foodwinkels namen de verkopen en de omzet toe.

Bij de winkels voor voedings- en genotmiddelen steeg de omzet met 1,7 procent. De prijzen van de dagelijkse boodschappen waren iets hoger dan in februari vorig jaar. In januari lagen de prijzen nog onder het niveau van een jaar eerder, door prijsacties bij de supermarkten. Dat effect was in februari uitgewerkt.

Drogisterijen

Binnen de non-foodbranche groeide de omzet van drogisterijen en woonwinkels net als in de voorgaande maanden. Ook de omzet van kledingwinkels viel hoger uit, de eerste toename in een half jaar.

Winkels in consumentenelektronica leverden daarentegen 3 procent omzet in, na een groei met bijna 4 procent een maand eerder. Ook winkels in huishoudelijke artikelen, doe-het-zelfzaken en textielsupermarkten zagen dalende verkopen.

Postorderbedrijven en internetwinkels zien de verkoopcijfers nog steeds met dubbele cijfers groeien. In februari was de stijging ruim 12 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl