Geen doelpunten bij Atlético-Real

CL: Atletico Madrid - Real Madrid

Real Madrid heeft in het uitduel met Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League een groot overwicht niet kunnen verzilveren. De titelverdediger bleef in Vicente Calderon steken op een 0-0 gelijkspel.

Real, dat vorig jaar in de finale van de Champions League Atlético versloeg, maar dat dit seizoen in zes duels (Super Cup, Copa del Rey en Priméra Division) geen enkele zege boekte, begon sterk aan het uitduel. Zo kon Atlético-doelman Jan Oblak na vier minuten en na een fout van Diego Godin maar net het schot van Gareth Bale keren.

Mario Mandzukic laat het bloed uit zijn hoofdwond zien aan de scheidsrechter

Oblak houdt Atlético overeind

Real had ook daarna een groot veldoverwicht, had moeten scoren voor rust, maar vond telkens de 22-jarige doelman Oblak op zijn weg. Na een half uur hield hij Bale (afstandsschot) opnieuw van scoren af en hij greep ook bijtijds in toen James Rodríguez hem met een geraffineerd schot met buitenkantje links probeerde te verschalken.

Atlético was voor rust amper gevaarlijk: spits Mario Mandzukic kwam geregeld snelheid te kort en op veel meer dan een kansje voor Antoine Griezmann (schot uit de draai) kon het niet bogen. Na rust kroop Atlético iets meer uit zijn schulp zonder daarbij echt gevaarlijk te worden.

De dadendrang van Real nam na de pauze gaandeweg af en het leek zich te verzoenen met de doelpuntloze remise, met de thuiswedstrijd nog voor de boeg. Pas in de slotfase roerde Atlético zich nog enigszins al leverde het offensiefje geen echt uitgespeelde kans op.