Ireen Wüst tijdens de WK allround afgelopen maar in Calgary
NOS Schaatsen

Lotto-Jumbo lonkt naar Wüst

Schaatsploeg Lotto-Jumbo tracht Ireen Wüst binnen te halen. Trainer Jac Orie bevestigt tegenover de NOS dat hij een eerste gesprek met de viervoudig olympisch kampioene heeft gevoerd. "Het was een prima gesprek, maar meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt", zegt Orie.

Mocht Wüst de overstap maken naar Lotto-Jumbo dan betekent dat een hereniging met Sven Kramer. De twee schaatsvedettes vormden negen seizoenen lang (2005-2014) gezamenlijk het gezicht van TVM.

Nadat TVM zich vorig jaar had teruggetrokken uit de schaatssport, koos Wüst voor een carrière bij Team Continu en stapte Kramer over naar Lotto-Jumbo.

Trainer Jac Orie in overleg met Sven Kramer.

Breuk met Timmer

Wüst gaf de voorbije winter al snel te kennen niet gelukkig te zijn bij Continu, waar Marianne Timmer en Gianni Romme de coaches zijn. Mede met het oog op de Olympische Spelen van 2018 wil ze de komende jaren weer met mannen kunnen trainen.

Wüst, die in 2014 wereldkampioene allround en olympisch kampioene op de 3.000 meter werd, moest het afgelopen seizoen haar Tsjechische rivale Martina Sábliková op die beide disciplines voor zich dulden.

Er zijn meerdere kapers op de kust. Er wordt van verschillende kanten aan Ireen Wüst getrokken.

Jac Orie

Orie: Wüst grote naam

Van de vier schaatssters (Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Diane Valkenburg en Roxanne van Hemert) die het voorbije seizoen deel uitmaakten van Lotto-Jumbo, blijft vermoedelijk alleen Van Hemert de formatie trouw.

Orie zegt ruimte te hebben voor "twee à drie rijdsters", maar wil verder niet in detail treden. "Ik heb met Wüst gesproken en met een paar schaatssters van Jong Oranje. Wüst is natuurlijk de grote naam. En daar ga ik echt niks meer over zeggen, want er zijn meerdere kapers op de kust. Er wordt van verschillende kanten aan haar getrokken."

Wüst had recent ook een gesprek met Team Corendon, waar ze zou kunnen gaan samenwerken met Koen Verweij, eveneens een oud-ploeggenoot van haar. Op dit moment verblijft Wüst in Shanghai, waar ze aanwezig is bij de ceremonie rond de uitreiking van de Laureus Awards.

Douwe de Vries verlengt contract

De ploeg van Orie maakte bekend dat het contract met Douwe de Vries met een jaar is verlengd. De 32-jarige De Vries brak het voorbije seizoen internationaal door. Hij veroverde brons op de vijf kilometer bij de WK afstanden, werd met Sven Kramer en Koen Verweij wereldkampioen op de achtervolging en sloot het seizoen in Calgary af met een werelduurrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl