NOS NieuwsAangepast

Schiphol werkt vertragingen weg

Op Schiphol zijn nog veel vertragingen. Veel van de vluchten die gisteren vanwege het winterweer werden geannuleerd, moeten vandaag worden ingehaald. Het vliegveld spreekt van een "naijleffect".

Een woordvoerder van Schiphol adviseert reizigers om de komende dagen de website van de luchthaven in de gaten te houden en bij twijfel contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Overnacht

Gisteren werden meer dan honderd vluchten geannuleerd, deels omdat er ook problemen waren op vliegvelden in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Bovendien konden veel vluchten naar Spanje niet doorgaan, omdat de Spaanse luchtverkeersleiders gisteren staakten.

Zo'n vijfhonderd tot duizend reizigers hebben de nacht achter de paspoortcontrole doorgebracht. Ze konden slapen op veldbedden. Tweeduizend mensen zijn ondergebracht in hotels op Schiphol en in de omgeving.

Wegverkeer

Het wegverkeer heeft nauwelijks last gehad van de winterse buien die in de avond en nacht over het land zijn getrokken. De ANWB zegt dat het door sneeuwresten nog wel plaatselijk glad is, maar tot grote ongelukken heeft het niet geleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl