Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter tijdens een speech in het gemeentehuis van Antwerpen
NOS Nieuws

'Man wilde aanslag plegen op Filip Dewinter'

De Belgische politicus Filip Dewinter is ontsnapt aan een aanslag. Volgens zijn partij Vlaams Belang wachtte een gewapende man de partijleider op bij zijn woning. De politie bevestigt dat er een incident is geweest.

Dewinter was zelf niet thuis, omdat hij op vakantie is. De man viel vervolgens de schoonzoon en dochter van de politicus lastig. Hij vroeg hun in het Engels of de politicus thuis was, meldt de Belgische nieuwszender VTM.

"Rond 08.00 uur is er blijkbaar een man aan mijn huis opgedoken die een zwart pak in de struiken legde", zei Dewinter tegen de Vlaamse krant De Standaard. "Hij droeg een zonnebril en een muts en had zijn gezicht bedekt met een doek. De man had ook een wapen."

Nadat een buurvrouw de politie had gebeld, vluchtte de man. Hij is nog niet aangehouden. De politie is een onderzoek begonnen.

Dewinter is de voorman van de Vlaams-nationalistische partij Vlaams Belang. Hij is vooral bekend vanwege zijn anti-islamitische uitspraken.

Vorige maand kwam de politicus in het nieuws met zijn omstreden bezoek aan de Syrische president Bashar al-Assad. Dewinter noemde Assad toen een "moedig en indrukwekkend man".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl