Van de Lamborghini was nog weinig over
NOS Nieuws

Snelheidsduivels crashen bolides: schade 1,8 miljoen euro

Een illegale racewedstrijd tussen een Lamborghini en een Ferrari op de openbare weg van Peking is afgelopen weekend voortijdig geëindigd in een tunnel. Daar crashten de dure sportwagens, die bestuurd werden door twee 20-jarige mannen.

Het ongeluk in de Chinese hoofdstad gebeurde toen de Lamborghini-bestuurder de Ferrari probeerde in te halen en de macht over het stuur verloor. Door die manoeuvre verloor ook de bestuurder van de Ferrari de controle over zijn wagen en botste vervolgens op de vangrail. De auto's met een gezamenlijke waarde van 1,8 miljoen euro werden total-loss verklaard.

Ferrari en Lamborghini botsen in Chinese tunnel

De twee mannen, die niet gedronken hadden, raakten niet gewond bij de crash. Een vrouwelijke passagier van de groene Lamborghini moest ter controle naar het ziekenhuis. Beide mannen zijn door de politie aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag.

Niet alleen de auto's, ook de wanden en vangrails in de tunnel, raakten door de botsing zwaar beschadigd.

Omwonenden klagen al langer over illegale racewedstrijden in de tunnel, waar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. Ze hebben voorgesteld om drempels te plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl