NOS Nieuws

Uber start petitie om taxidienst legaal te maken

Taxibedrijf Uber is in Nederland een petitie begonnen om UberPOP snel gelegaliseerd te krijgen. De petitie is tot nu toe door ruim 6000 mensen ondertekend. Uber hoopt op 15.000 steunbetuigingen.

In de petitie vraagt Uber staatssecretaris Mansveld om een tijdelijke oplossing, waardoor UberPOP kan blijven doorrijden. Bij deze dienst vervoeren particulieren de klant in hun eigen auto, tegen de helft van de prijs van een gewone taxirit. De huidige taxiwet verbiedt deze vorm van personenvervoer.

Wal en schip

Volgens Uber ziet de overheid de voordelen van deze dienst en wordt er gewerkt aan nieuwe wetgeving, waarin UberPOP wel zal zijn toegestaan. "Maar zo'n wetswijziging kan zo nog een paar jaar duren. In de tussentijd dreigt UberPOP tussen wal en schip te vallen", staat op de site waar de petitie kan worden getekend.

De dienst werd in december door de rechter verboden, maar Uber is desondanks gewoon doorgegaan met het aanbieden van de dienst. Diverse chauffeurs zijn sindsdien beboet door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Eind vorige maand deed de inspectie een inval in het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl