Een man poetst zijn tanden in een provisorisch tentenkamp in de Pijp in Amsterdam
NOS Nieuws

Asielzoekers slapen in tenten in De Pijp

De uitgeprocedeerde asielzoekers die gisteren de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost moesten verlaten, hebben een tentenkamp opgeslagen in De Pijp in Amsterdam. Een klein deel van de asielzoekers is wel naar de nachtelijke opvang van de gemeente gegaan.

De steungroep 'Wij Zijn Hier' vroeg op Facebook of mensen tentjes wilden geven voor de vluchtelingen. Ze hebben uiteindelijk een grote tent en vijf kleine tenten opgezet. De asielzoekers willen door buiten te overnachten hun onvrede uiten. Ze vinden dat de gemeente geen permanente oplossing biedt voor hun probleem.

De asielzoekers willen door buiten te overnachten hun onvrede uiten

De gemeente bood de asielzoekers gisteren aan om gebruik te maken van de bed-, bad- en broodvoorziening. In die opvang kunnen ze alleen de nacht doorbrengen en hun spullen opslaan. Overdag moeten ze op straat leven. De voormalige bewoners van de Vluchtgarage liepen gisteren in een optocht naar het stadhuis, waar ze tevergeefs een gesprek eisten met burgemeester Van der Laan.

Of de uitgeprocedeerde asielzoekers na vannacht opnieuw in De Pijp slapen, is volgens de steungroep 'Wij Zijn Hier' nog onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl