Lucas Leiva en Joe Allen vieren de 2-0

Liverpool zet Nederlands getint Newcastle opzij

Liverpool mag nog altijd hopen op de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. The Reds wonnen maandagavond op Anfield met 2-0 van Newcastle United.

Raheem Sterling zette Liverpool al na negen minuten op voorsprong. Hij krulde de bal in de verre hoek, nadat hij vanaf de linkerkant van het veld naar binnen was gedribbeld. Tim Krul, die later in de wedstrijd een aantal knappe reddingen verrichtte, was kansloos op die inzet.

Krul, Anita en Janmaat in de basis

Newcastle United, waar naast Krul ook Vurnon Anita en Daryl Janmaat in de basis stonden, kwam na de 1-0 van Liverpool steeds beter in de wedstrijd. Kansen kwamen er ook wel, maar het ontbreekt The Magpies het hele seizoen al aan trefzekere spelers. In 32 wedstrijden werd pas 33 keer gescoord.

In de tweede helft besliste Joe Allen de wedstrijd. Hij strafte slecht uitverdedigen van Mike Williamson hard af. Allen was alweer de vijftiende speler van Liverpool die dit seizoen een doelpunt maakte. Dat gebeurde nog nooit in de 123-jarige geschiedenis van de club.

Rode kaart Sissoko

Newcastle eindigde de wedstrijd met tien man omdat spits en aanvoerder Moussa Sissoko in de 83ste minuut van het veld werd gestuurd na een harde overtreding op Lucas Leiva. Scheidsrechter Lee Mason gaf hem zijn tweede gele kaart.

Liverpool passeert op de ranglijst het Southampton van Ronald Koeman en staat na 32 wedstrijden op de vijfde plaats. Nummer vier Manchester City heeft slechts vier punten meer. Newcastle United blijft dertiende.