Giliano Wijnaldum was zondag betrokken bij een opstootje na de wedstrijd
NOS Voetbal

Eagles wil misdragende fans zwaar straffen

Go Ahead Eagles heeft maatregelen aangekondigd tegen de supporters die zondag na afloop van het verloren duel met FC Twente Giliano Wijnaldum fysiek en verbaal hebben bedreigd.

De club heeft op basis van de verklaringen van vijf getuigen de gang van zaken gereconstrueerd. Voor voorzitter Edwin Lugt is daarbij vast komen te staan dat Wijnaldum geen blaam treft.

Ernstig discrimenerend

Voor de supporters die erbij betrokken waren volgt, als het aan Go Ahead Eagles ligt, een stadionverbod. Inmiddels is een dader geïdentificeerd. Naar de identiteit van de andere betrokken wordt nog onderzoek gedaan.

"Wijnaldum is zowel fysiek als verbaal onheus bejegend, maar hij heeft zelf geen klappen uitgedeeld of geschreeuwd. Ik weet dat het een pleonasme is, want discriminatie is altijd ernstig, maar het was een zeer ernstige vorm van discriminatie", aldus Lugt.

Messteek

De voorzitter baalt behoorlijk van het incident. "Die lui zullen ongetwijfeld roepen dat ze fan zijn van de club, maar voor mensen die zich echt inzetten voor Go Ahead Eagles voelt het als een messteek tussen de ribben."

"We hebben het sportief al lastig, bovendien zijn we druk bezig met de plannen om het stadion uit te bouwen. Vanavond komt een groot aantal potentiële sponsoren langs om over de financiering van de uitbouw te praten. Dan snap je wel dat we deze publiciteit nu zeker niet kunnen gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl