NOS Voetbal

De Kerkhofjes, nu even wat minder kritisch

De Kerkhofjes, nu even wat minder kritisch

Willy en Rene van de Kerkhof zijn het mopperende voetbalgeweten van Eindhoven en omstreken. De Brabantse tweeling verwoordt dikwijls het onderbuikgevoel van de achterban van PSV. Maar toch vieren ook zij vermoedelijk komend weekend eindelijk weer een feestje.

De 22ste landstitel van PSV is bijna een feit, dus is de kritiek bij Willy en Rene een beetje verdwenen. "Ja, want we spelen goed", antwoordt Willy resoluut. "Nee, ik vind van niet", valt Rene zijn broer in de rede. "We hebben altijd wel kritiek op PSV, maar het is nu wat positiever natuurlijk."

Frustratie

Het was voor de oud-PSV'ers een doorn in het oog om de landstitel de afgelopen jaren in Alkmaar, Enschede en Amsterdam te zien belanden. "Ik weet niet of het echt frustratie is geweest, maar het is natuurlijk niet prettig om jaren geen kampioen te worden", geeft Willy aan. "Het heeft mij wél gefrustreerd als Ajax elk jaar kampioen werd", twijfelt Rene geen moment.

Het succes van PSV is volgens Rene aan twee belangrijke spelers te danken. "Ik denk Depay en Wijnaldum. PSV gaat het volgend jaar moeilijk krijgen als die twee straks vertrekken", verwacht Rene. Een belangrijk aandeel zoals Frank de Boer in de voorbije landstitels van Ajax had, zover is Phillip Cocu nog niet. "Hij heeft een stap gezet", aldus Willy.

Dit was niet gelukt als Fred Rutten dit jaar bij PSV had gezeten.

Rene van de Kerkhof

Fred Rutten

De twee vonden de voorbije jaren dikwijls hun zondebok als PSV slecht presteerde. Ola Toivonen, Tim Matavz, oud-voorzitter Tiny Sanders en vooral ex-trainer Fred Rutten moesten het vaak bij de voormalig Oranje-internationals ontgelden.

Bij Omroep Brabant krijgen Willy en Rene de vraag voorgeschoteld of de aanstaande landstitel van PSV ook onder Fred Rutten was bewerkstelligd. "Nee, absoluut niet", bestaat er geen twijfel bij Rene. "Hij zit nu bij Feyenoord en dan zie je dat hij het daar ook niet kan afmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl