Studenten, docenten en andere sympathisanten zitten op het Spui na de ontruiming van het Maagdenhuis

Overleg over toekomst UvA-bestuur vrijdag verder

Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam, de ondernemingsraad en de studentenraad praten vrijdag verder over de toekomst van het bestuur. Het is de vraag of het bestuur nog voldoende vertrouwen heeft om verder te gaan.

De partijen hebben vanmiddag in Amsterdam overleg gevoerd over de bezettingsacties van studenten en de ontruiming van het Maagdenhuis. Er is steeds meer kritiek gekomen op de wijze waarop het bestuur is omgegaan met de actievoerende studenten. Zo hebben 300 medewerkers een brief van docenten ondertekend waarin om het vertrek wordt gevraagd van alle bestuursleden.

Volgens velen was het onnodig om zaterdag het Maagdenhuis, waar het bestuur van de UvA zetelt, te laten ontruimen. Volgens het bestuur was het onmogelijk om met de bezetters afspraken te maken.

Protest

Terwijl het bestuur met de OR en de studentenraad overleg voerde, hielden studenten en docenten een betoging in Amsterdam. Ze eisen het vertrek van het bestuur.

De docenten en studenten scandeerden "aftreden, aftreden!'' aan het begin van het protest. Een tijdje was de groep, op tromgeroffel na, stil. Later begonnen betogers leuzen te roepen die gericht waren tegen het asielbeleid in Nederland.

Ze deden dat naar aanleiding van de vluchtelingen die vanochtend vroeg in Amsterdam de zogeheten Vluchtgarage moesten verlaten. Die groep vluchtelingen trok eerst naar het stadhuis, maar voegde zich later bij de betogende studenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl