Vluchtelingen voor de Vluchtgarage in Amsterdam Zuidoost
NOS Nieuws

Vluchtelingen verlaten vrijwillig stadhuis Amsterdam

De betoging door een groep vluchtelingen uit de Vluchtgarage die plaatsvond in het stadhuis van Amsterdam is beëindigd. De asielzoekers besloten vrijwillig het stadhuis te verlaten.

Ze hebben zich aangesloten bij de protestmars van studenten en medewerkers van de UvA. Die begon om 15.00 uur aan de Roetersstraat en is onderweg naar de Oudemanhuispoort, waar het bestuur van de universiteit tijdelijk is neergestreken vanwege de bezetting van het Maagdenhuis.

De vluchtelingen hielden een sit-in in het stadhuis, nadat zij vanochtend op eigen initiatief de Vluchtgarage hadden verlaten. Zij eisten een gesprek met burgemeester Van der Laan over hun situatie, maar die was vandaag niet beschikbaar.

Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dat de vluchtelingen in de Vluchtgarage mochten blijven zitten tot het gebouw zou sluiten.

De asielzoekers hadden al laten weten dat zij vrijwillig uit het stadhuis zouden vertrekken. "We willen een normale oplossing voor deze situatie", zei een van hen tegenover AT5. "We kunnen niet terug naar ons eigen land en we zullen toch ergens moeten verblijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl