NOS Nieuws

Problemen treinverkeer Schiphol verholpen

Het treinverkeer van en naar Schiphol is weer volledig opgestart. Een groot deel van de dag reden er minder treinen omdat er problemen waren met de seinen.

Afgelopen weekend was het treinverkeer rond de luchthaven ook al ontregeld. Dat kwam door werkzaamheden aan het spoor. Vanochtend bleek dat werk niet helemaal goed te zijn verlopen, waardoor zich seinstoringen bleven voordoen. Zowel naar Amsterdam Centraal als naar Amsterdam Zuid reden minder treinen.

Schinkelbrug

Aan het begin van de middag ontdekte spoorbeheerder ProRail dat de schoen wrong bij een sein bij de Schinkelbrug. Om dat te verhelpen, werd het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Zuid om 13.30 uur helemaal stilgelegd. Op het andere traject, van en naar Amsterdam Centraal, werd het treinverkeer volledig hervat.

Rond 15.45 uur was de storing bij de Schinkelbrug verholpen, waarna ook de treinen van en naar Amsterdam Zuid weer konden rijden.

ProRail betreurt de urenlange storing. Een woordvoerder begrijpt de reactie van reizigersvereniging Rover, die de problemen van vandaag aangrijpt om te klagen over de onbetrouwbaarheid van het treinverkeer rond de nationale luchthaven. "Dit had niet mogen gebeuren", erkent de woordvoerder.

Ladder

De werkzaamheden van dit weekend leidden vanochtend ook tot een ander incident. Een passagierstrein reed in de Schipholtunnel over een ladder die daar klaarblijkelijk door een werknemer was achtergelaten. De aanrijding leverde geen lichamelijke of materiële schade op.

Volgens ProRail stond dit incident los van de seinstoringen op het spoor vanochtend. "Maar ook dit incident gaan we onderzoeken", zegt een woordvoerder. "Want dit is absoluut niet de bedoeling."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl