Werkzaamheden in de Schipholtunnel in augustus 2010
NOS NieuwsAangepast

Nog steeds minder treinen rond Schiphol

Rond de luchthaven Schiphol reden rond het middaguur nog altijd veel minder treinen dan gepland. De werkzaamheden aan het spoor van dit weekend zijn niet goed afgerond. Daardoor kampt ProRail met seinstoringen op het spoor. Het treinverkeer zou vanaf 05.00 uur helemaal worden hervat.

Het is nog altijd niet duidelijk wanneer de treinen weer volgens de dienstregeling rijden.

De vertragingen doen zich voor op de trajecten van Schiphol naar Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Leiden. De extra reistijd ligt tussen de 30 en 60 minuten.

ProRail was vanaf vrijdagnacht bezig het spoor rond de luchthaven te vernieuwen. In het weekeinde reden daardoor geen treinen tussen Schiphol en de stations Amsterdam Sloterdijk, Diemen Zuid en Amsterdam Bijlmer Arena. Tussen Schiphol en Hoofddorp reden veel minder treinen.

Rover ontstemd

De reizigersvereniging Rover is ontstemd over het verstoorde treinverkeer rond Schiphol. Rover schrijft in een verklaring dat de onbetrouwbaarheid van het treinverkeer rond de nationale luchthaven de vereniging al jaren een doorn in het oog is. Rover vindt dat de aannemer van de werkzaamheden bij Schiphol aansprakelijk gesteld moet worden voor de slechte prestaties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl