Angelique Kerber stond in de derde set nog met 4-2 achter
NOS SportAangepast

Kerber wint in Charleston, primeur voor Schmiedlová

Angelique Kerber heeft voor de vierde keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam geschreven. De Duitse deed dat in het Amerikaanse Charleston, waar ze Madison Keys in de finale versloeg: 6-2, 4-6, 7-5.

Met haar zege nam Kerber revanche op de Amerikaanse die haar vorig jaar in de finale van Eastbourne de baas was. De Duitse keek in de derde set tegen een 4-2 achterstand aan, maar knokte zich langszij. Na een nieuwe break in de elfde game serveerde Kerber de partij op love uit.

Kerber had in de halve finales nog afgerekend met haar landgenote Andrea Petkovic.

​Anna Karolína Schmiedlová won nog nooit een titel

Anna Karolína Schmiedlová heeft voor het eerst een titel op de WTA-tour in de wacht gesleept. De Slowaakse wees in de finale in het Poolse Katowice Camila Giorgi uit Italië met 6-4, 6-3 terug.

Giorgi, die vorig jaar in Katowice de finale verloor van Alizé Cornet, kwam in de eerste set van 1-4 terug tot 3-4, maar verloor de set alsnog. In de tweede set kwam de Italiaanse direct een break voor, maar de Slowaakse was daarna superieur in de rally's en won zes van de volgende zeven games.

De 20-jarige Schmiedlová, de nummer 67 van de wereld, stond eerder dit jaar ook al in de finale in Rio de Janeiro. Toen moest ze de zege aan de Italiaanse Sara Errani laten.

Giorgi, die 34ste staat op de wereldranglijst, was zaterdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Agnieszka Radwanska.

Nederlands succes in dubbelspel

In het dubbelspel was er Nederlands succes. Demi Schuurs won samen met de Belgische Ysaline Bonaventure haar eerste WTA-titel. In de eindstrijd werd het Italiaanse duo Knapp/Barbieri verrassend verslagen: 7-5, 4-6, 10-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl