Daniel Ginczek (l) maakte twee doelpunten

Stevens' Stuttgart doet laatste plek over aan HSV

VfB Stuttgart heeft in de Bundesliga afstand genomen van de laatste plaats. Het elftal van Huub Stevens won in eigen huis op de valreep met 3-2 van Werder Bremen. Door de zege van VfB Stuttgart is Hamburger SV, dat gisteren met 2-0 verloor van Wolfsburg, nu hekkensluiter in Duitsland.

Het treffen tussen VfB Stuttgart en Werder Bremen leek uit te draaien op een gelijkspel, maar met zijn tweede doelpunt van de avond besliste Daniel Ginczek anders. Op het moment van zijn winnende doelpunt was het team van Stevens al gereduceerd tot tien man, nadat Martin Harnik zijn tweede gele kaart had gekregen.

Stevens zag zijn ploeg na een kwartier op voorsprong komen via Christian Gentner. Vijf minuten na rust trok Davie Selke de stand gelijk, maar Ginczek hielp de thuisploeg in de 70ste minuut aan een nieuwe voorsprong. Door een doelpunt van Jannik Vestergaard kwam Werder voor de tweede keer langszij, maar dat bleek niet voldoende voor een punt.

Zesde overwinning

Voor Stuttgart, dat de vorige thuiswedstrijd nog met 3-1 won van Eintracht Frankfurt, is het pas de zesde overwinning van het seizoen. Al veertien keer werd er een nederlaag geleden.

Door de zege passeert Stuttgart Hamburger SV, dat vorig jaar ternauwernood wist te ontsnappen aan degradatie. Stuttgart heeft met nog zes speelronden te gaan 26 punten, HSV een minder.

Twee clubs degraderen rechtstreeks, een team komt uit in de play-offs. SC Paderborn bezet momenteel plek 16 met 27.