Politie voert actie tijdens marathon van Rotterdam

  • RAC Rotterdam
    "Politie verdient betere cao '15"
  • RAC Rotterdam
    De actievoerders verwijderen zelf de tekst

Actievoerende politiemensen hebben tijdens de marathon van Rotterdam aandacht gevraagd voor een nieuwe cao. Op een stuk van het parcours stond de tekst gekalkt: "Politie verdient betere cao '15." De actievoerders hebben de tekst inmiddels zelf verwijderd van het Havenspoorpad.

Volgens een woordvoerder van de politie in Rotterdam zijn er sporen van de bekladding veiliggesteld: "Voor iedere bekladding van dit formaat zouden we dat doen." Voor verder onderzoek wachtte de politie op de aangifte van de wegbeheerder. Die heeft contact gehad met politie en gezegd de zaak te laten rusten.

Begin maart begonnen bij de basisteams van de politie acties om een nieuwe cao af te dwingen. Die deelden geen bekeuringen meer uit voor kleine overtredingen, zoals wildplassen. Ook de zogeheten flitsteams sloten zich bij de acties aan. De teams hebben verschillende keren een minuut de sirenes van hun auto's en motoren laten loeien.

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent. Daarnaast zeggen ze dat politiemensen recht hebben op een bonus vanwege een ingrijpende reorganisatie bij de politie.

De bonden hebben tot nu toe geen gehoor gevonden bij de minister.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl