NOS Sport

OZ en Bloemendaal in evenwicht

Hockey: Oranje Zwart-Bloemendaal

In de hoofdklasse hockey voor mannen heeft Amsterdam een in het oog springende 11-1 zege geboekt op Pinoké, maar de meeste belangstelling ging toch uit naar het treffen tussen koploper Oranje Zwart en Bloemendaal. OZ bedierf afgelopen Paasweekeinde het Euro Hockey League-feestje van Bloemendaal door de halve finale te winnen en kon dus op getergde gasten rekenen.

Oranje Zwart won bij de EHL niet alleen die halve eindstrijd, maar ging uiteindelijk ook met de Europese clubtitel naar huis. Mogelijk zat het aansluitende feest nog in de Brabantse benen, want de ploeg keek door doelpunten van Simon Gougnard en Tom Boon al na 22 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Dankzij strafcorners van Mink van der Weerden en Bob de Voogd stond er halverwege het duel echter 2-2 op het scorebord. Pas in de slotfase kwam daar verandering in, toen Rogier Hofman Bloemendaal opnieuw op voorsprong zette. Het laatste woord was niettemin aan Muhammad Rizwan, die OZ na een strafcorner in de slotminuut langszij hielp: 3-3.

HGC vindt aansluiting

Bloemendaal steeg door het ene punt naar de vierde plaats van de hoofdklasse, een plek die recht geeft op de play-offs om de landstitel. De vice-kampioen deelt die positie met Rotterdam, dat zich in eigen huis liet verrassen door Den Bosch: 2-3. HGC vond aansluiting met de andere play-offs-gegadigden door een knappe 4-2 zege bij (toen nog) medekoploper Kampong.

Met nog drie speelronden voor de boeg weet alleen landskampioen Oranje Zwart zich al zeker van deelname aan de play-offs.

Uitslagen hoofdklasse mannen

Amsterdam- Pinoké11-1
Hurley- Schaerweijde2-1
Kampong- HGC2-4
Oranje Zwart- Bloemendaal3-3
Push- Tilburg4-4
Rotterdam- Den Bosch2-3

Stand aan kop (* naar play-offs)

1.Oranje Zwart *19-46
2.Kampong19-45
3. Amsterdam19-39
4.Bloemendaal19-36
5.Rotterdam19-36
6.HGC19-35

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl