NOS Nieuws

'School Aleppo geraakt door Syrische leger'

'School Aleppo geraakt door Syrische leger'

Bij een luchtaanval van het Syrische leger op rebellen in Aleppo is een school geraakt, zegt een groep waarnemers in Beiroet die de oorlog in Syrië op de voet volgt. Bij die aanval zouden zeker negen mensen zijn omgekomen, onder wie vijf kinderen.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat in Groot-Brittannië is gevestigd, zegt ook dat een school is geraakt. Volgens het observatorium zijn onder de doden twee vrouwen. De organisatie heeft een goed netwerk in Syrië en houdt er rekening mee dat het dodental nog stijgt.

Het Syrische leger ontkent dat een school is geraakt. Een bron zei wel tegen persbureau Reuters dat de aanvallen zijn toegenomen, sinds de opstandelingen zaterdag een woonwijk in het noordwesten van de stad bombardeerden. Daarbij zouden de rebellen gebruik hebben gemaakt van zwaarder wapentuig dan tot nu toe.

Markt

Volgens het Observatorium zijn in Aleppo zaterdag bij aanvallen over en weer zeker 32 mensen omgekomen. 17 van hen zouden zijn gedood in de wijk Suleimaniyah die in handen is van de regering. Nog eens 15 doden vielen bij een luchtaanval van het leger op een markt in een deel van de stad dat in handen is van de opstandelingen.

Frontlijn

Aleppo is een belangrijke frontlinie in de burgeroorlog in Syrië, die nu vier jaar woedt. Volgens de Verenigde Naties zijn in het conflict 220.000 mensen omgekomen. Aleppo ligt ongeveer vijftig kilometer van de Turkse grens en is gedeeltelijk in handen van het regeringsleger. Een ander deel wordt beheerst door opstandelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl