Topmannen Martin Winterkorn (l) en Ferdinand Piëch (r)
NOS Nieuws

Ruzie tussen topmannen Volkswagen

Het Duitse autoconcern Volkswagen is in de ban van een ruzie tussen een aantal topbestuurders van het bedrijf. De president van Volkswagen, Ferdinand Piëch, heeft in een interview afstand genomen van CEO Martin Winterkorn.

In het interview met het weekblad Der Spiegel zei Piëch dat hij zich distantieert van Winterkorn, die gold als de nieuwe president van Volkswagen. Piëch benadrukte dat er pas over zijn opvolging gepraat zal worden als hij is opgestapt.

Winterkorn heeft laten weten dat hij niet van plan is om op te stappen. De CEO wordt gesteund door een aantal andere topmannen, onder wie Wolfgang Porsche. Die liet weten dat de mening van Piëch niet breed wordt gedeeld binnen het concern.

Recordomzet

De ruzie komt op een slecht moment voor het bedrijf, dat bezig is met een grootschalige uitbreiding. Het afgelopen jaar was het bestuur niet tevreden over de winstgevendheid van hoofdmerk Volkswagen.

Niettemin behaalde het autoconcern vorig jaar een recordomzet van meer dan 200 miljard euro, met meer dan tien miljoen verkochte auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl