FC Twente vergroot zorgen GA Eagles

Renato Tapia juicht nadat hij de 2-1 heeft gescoord
  • ANP Pro Shots
    Hakim Ziyech (r) scoort de 1-1 en Go Ahead Eagles-keeper Mickey van der Hart (l) baalt
    Go Ahead Eagles-spelers vieren de 1-0 van Wesley Verhoek

Go Ahead Eagles is door FC Twente verder richting de nacompetitie geduwd. De Tukkers wonnen in Deventer ondanks een 1-0 achterstand met 3-1.

FC Twente had in de beginfase het beste van het spel. Pas nadat Giliano Wijnaldum plots de paal van het Twentse doel had geraakt, kwam de thuisploeg een beetje op dreef. Het leverde de 1-0 op, al was daar de hulp voor nodig van Andreas Bjelland, die verkeerd terugspeelde. Voordat de bal de grond raakte, werd die door Wesley Verhoek over doelman Nick Marsman gemikt.

Iets geflatteerd

Lang duurde de Deventer vreugde niet. Sven Nieuwpoort kreeg de bal ongelukkig tegen de hand, arbiter Dennis Higler wees naar de stip en Hakim Ziyech schoot raak. Het duel ging redelijk gelijk op en de 2-1 voorsprong van FC Twente bij rust was iets geflatteerd. Op knap aangeven van Ziyech schoot Renato Tapia uit een lastige hoek raak.

Doodsteek

Kort na rust scoorde Tapia opnieuw en weer was Ziyech daarbij betrokken. Hij nam de hoekschop, waaruit de Peruviaan raak kopte. Het was de doodsteek voor de Deventenaren, die weinig geloof meer uitstraalden en Twente niet meer wisten terug te dringen.

De Tukkers, de laatste tijd ook niet verwend met goede berichten, vonden het prima. Echt aandringen deden ze niet en veel viel er niet meer te beleven in de Adelaarshorst. Kort voor tijd had Jules Reimerink nog voor een paar spannende minuten kunnen zorgen, maar zijn schot ging net naast.